top of page

BREACH

Breach is een SCP rpg game die ik aan het maken ben in

RPG maker VX ACE. (Demo binnenkort)

RPG Game

Samenvatting

Breach: a pixelated SCP story, is een fangame geïnspireerd door de game 'Containment breach.' Deze game is een passie project. Ik ben erg fan van de SCP wiki en de verhalen die erop staan. 

In de game speel je een SCP (Een bovennatuurlijk wezen dat niet binnen de norm valt.) Je zit vast in een geheimen faciliteit van de SCP Foundation. Je hebt geen naam, alleen een nummer. Op een dag gaat het alarm ineens af. Het gebouw word aangevallen door de Chaos Insurgency. Dit is jou kans om te ontsnappen. Sluip door de gangen heen. Kruip door de schachten en vind een weg uit de handen van de Foundation. 

Daphne lijffijt-game-titlescreen-design-

Wat is SCP?

SCP_Foundation_Logo_v3.png

Disclaimer: ik bezit niets van het SCP-universum, alleen mijn OC's. Alle eer voor de SCP's behoort toe aan hun respectievelijke auteurs en de SCP-wiki.

SCP staat voor Secure Contain Protect. De SCP Foundation is een website waar gebruikers sciencefiction-, fantasy- en horrorverhalen kunnen plaatsen. De inhoud van de website is geschreven vanuit het perspectief van de gelijknamige fictieve organisatie. De verhalen gaan over bovennatuurlijke entiteiten en hoe de SCP Foundation probeert deze entiteiten onschadelijk te maken of onder controle te krijgen. Veel verhalen van de SCP Foundation maken gebruik van Lovecraftiaanse horror (ook bekend als cosmic horror, of "kosmische horror").

Karakter design

Sprites

Daphne lijffijt-game-sprites-design.png

Illustraties

Daphne lijffijt-game-characters-design.p

In de wereld van SCP hebben alle SCP's een classificatie nummer in plaats van een naam. Ik heb hier een beetje op ingespeeld dat spelers hun eigen classificatie kunnen bedenken en invoeren in plaats van een naam. De speler is de meest linker sprite. Je hebt wetenschappers, bewakers, D-Class (Criminelen die daar zitten als test-subjects) en natuurlijk andere SCP's en de vijand. Je character is een meisje met witte veren voor haar, rode ogen en een rode halo. 

Visueel

menu 3.gif
Daphne lijffijt-game-animation-headshot.
Daphne lijffijt-game-animation-guards-ta
Daphne lijffijt-game-animation-guard-yaw
Daphne lijffijt-game-animation-other.gif
Daphne lijffijt-game-animation-shock.gif
Daphne lijffijt-game-animation-faint.gif
Daphne lijffijt-game-animation-vent.gif

Map design

Daphne lijffijt-game-map-design.png
bottom of page